Les våre gode råd og spør oss om veiledning når du er i våre sykehusapotek!
Vi har samlet gode råd, hva du kan spørre oss om og brosjyrer på disse sidene. Hvis du trenger mer informasjon og individuell veiledning for hvordan du skal bruke dine legemidler anbefaler vi at du spør oss om råd.
Kontaktinformasjon Sykehusapotek Nord HF
Les våre generelle råd om riktig bruk av legemidler. Har du spørsmål om din legemiddelbruk - spør oss!
Sykehusapotek Nord har i samarbeid med Nordlandssykehuset, UNN Tromsø, UNN Harstad og Universitetet i Tromsø mottatt 20 millioner til forskningsprosjektet «Farmasøyt i akuttmottak». Prosjektet skal se på om det blir bedre pasientsikkerhet o...
Sykehusapotekene leverer legemidler til de fleste i sykehus i landet. Vår kunnskap om legemidler og riktig bruk for deg som pasient sikrer at du får god nytte av den legemiddelbehandlingen som er skrevet ut til deg.
Sykehusapotek Nord forsker både i eget foretak og i samarbeid med sykehusforetakene og universitet. Vår forskning spenner over mange områder og omfatter blant annet kvalitet på legemiddelinformasjon i helsevesenet, registerforskning knytt...
Ved sykehusapotekene har vi farmasifaglig kompetanse som gjør oss i stand til å nå målet om at legemidler skal brukes riktig.
Samhandling bidrar til en smidig overgang mellom spesialisthelsetjeneste og kommune.
Helse Nord skal levere spesialisthelsetjenester i Nord-Norge og på Svalbard, som innbyggerne har behov for og krav på, uavhengig av økonomi, sosial status, alder, kjønn, seksuell legning, kulturell, religiøs og etnisk bakgrunn. Også forskni...
Sykehusapotek – Nord skal være en miljøbevisst organisasjon og vi er sertifisert etter den internasjonale miljøstandarden ISO 14001:2004. I løpet av 2017 skal vi resertifiseres etter ISO 14001:2015.
Her finner du dokumenter til styremøtene i Sykehusapotek-Nord HF
Sykehusapotek-Nord er hele tiden på jakt etter dyktige fagfolk.
Sykehusapotek Nord HF har ikke egen avdeling for kommunikasjon, og forespørsler skal rettes til:
Hva er nytt og endret i denne versjonen av Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten?
Her finner du en oversikt over vanlige åpningstider i våre sykehusapotek. Les også forklarende tekst under hvert apotek.
Alle typer resepter kan hentes ut hos våre sykehusapotek. Hva det koster for deg å ta ut legemidlene du har fått foreskrevet av lege, avhenger av hvilken type resept du har fått og hvilke regler for refusjon som gjelder.
Fra 2.mai tilbyr Sykehusapotek Nord tjenesten Medisinstart
Det er mange pasienter som opplever problemer med nedsatt matlyst, uønsket vekttap etc. På nettsidene våre kan du lese mer om næringsdrikker, kosttilskudd, intravenøs ernæring, hjertesunne levevaner, sondeernæring og mye mer. Apotekene våre...
Hjarte- og karsjukdomar er sjukdomar som kan oppstå i hjerte og blodkar i kroppen. Dei vanlegaste hjarte- og karsjukdommane er hjertekrampe, hjerteinfarkt, hjertesvikt og hjerneslag.
Ved våre sykehusapotek får du kjøpt utstyr og hjelpemidler som bidrar til at du får så god nytte av behandlingen din som mulig. Vi hjelper deg gjerne, ta kontakt med ditt sykehusapotek!
Når huden blir utsatt for vedvarende trykkbelasting, blir det dannet hard hud. Hudfortykningen er kroppen sitt forsvar for å beskytte huden mot videre slitasje. I enkelte tilfeller blir det dannet en hard kjerne i midten, en liktorn.
Gnagsår oppstår når huden blir utsatt for vedvarende gnissing. Huden blir rød, varm og det blir dannet væskefylte blemmer. Gnagsår kan for eksempel oppstå når du går mye, har nye sko, er ute på tur eller går på ski.
Visste du at regelmessig fotpleie kan forhindre inngrodde negler, torner og hard hud?
Fotsopp er forårsaket av en sopp som heter dermatofytter. Det er soppens sporer som sprer smitten, og disse finnes ofte i fuktige miljøer der mange går barføtt, for eksempel i offentlige bad og garderober.
Dersom matinntaket er noe redusert, kan det være tilstrekkelig å tilføre til litt ekstra næring. Prinsippet er å øke næringsinnholdet uten å øke volumet i særlig grad. Dette kan gjøres ved å spise/drikke energirike matvarer, eller en kan...
Dersom matinntaket er noe redusert, kan det være tilstrekkelig å tilføre til litt ekstra næring. Prinsippet er å øke næringsinnholdet uten å øke volumet i særlig grad. Dette kan gjøres ved å spise/drikke energirike matvarer, eller en kan kj...
Når matlysten er dårlig, er det ofte lettere å drikke, enn å spise. Ferdiglagde næringsdrikker er et godt supplement til maten.